Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně nabízí své expozice a výstavy v prostorách 14. budovy. Především je to stálá expozice Princip Baťa: Dnes fantazie, zítra skutečnost ve 3. podlaží. Na ploše téměř 1500 m2 jsou sdružena neotřelým způsobem hned tři témata. Je zde podrobně zachycena historie obuvnické firmy Baťa, a to včetně muzea obuvi nebo výrobní linky. Tuto část doplňuje expozice věnovaná zlínskému filmu od jeho baťovských počátků přes slavná léta Karla Zemana nebo Hermíny Týrlové, až po počátek 21. století. Poslední část je věnována cestám legendární dvojice Hanzelka a Zikmund, stejně jako dalším významným cestovatelům.Bohatá fotodokumentace, exponáty z cest a především Tatra 87 jsou doplněny filmovými projekcemi.

Komorní expozice Františka Bartoše připomíná tohoto zlínského rodáka, pedagoga, jazykovědce a etnografa nejen faktografií, ale i hravou částí, v níž si dospělí i děti mohou vyzkoušet znalost pořekadel a nářečí nebo mohou využít loutkové divadlo k vlastní improvizaci.

V přízemí budovy se vždy konají krátkodobé výstavy muzea. Informujte se prosím o aktuální nabídce, stejně jako o nabídce vzdělávacích programů a doprovodných akcí k expozicím i výstavám.
Mimo expozice a výstavy ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU provozuje Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně i další objekty, například hrad Malenovice a blízkou hájenku, Národní kulturní památník na Ploštině a Muzeum luhačovického Zálesí v Luhačovicích. Muzeum má vlastní odbornou knihovnu s badatelnou.

Kontakt:

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, příspěvková organizace

Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín

Telefon: 573 032 301

E-mail: info@muzeum-zlin.cz

www.muzeum-zlin.cz

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.