Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně

Krajská knihovna Františka Bartoše je největší knihovnou ve Zlínském kraji. Návštěvníci si mohou vybírat z víc než půl milionu dokumentů: knih, novin, časopisů, norem, map, not, hudebních nahrávek, audioknih, e-knih, společenských her a dalších.

K dispozici je přístup k internetu zdarma, wifi připojení, přístup k předplaceným databázím. Díky tzv. povinnému výtisku získává knihovna všechny tituly periodik vydaných na území České republiky a čtenáři tak mají k dispozici kompletní českou časopiseckou produkci. Knihovna shromažďuje, uchovává a zpřístupňuje literární produkci Zlínského kraje. Knihy a další dokumenty lze vyhledat v online katalogu na katalog.kfbz.cz, digitalizované dokumenty na http://kramerius.kfbz.cz. Knihovna pořádá kulturní a vzdělávací akce a spolupracuje na projektech na záchranu kulturního dědictví Zlínského kraje (ebadatelna.zlkraj.cz).

Knihovna je příspěvkovou organizací Zlínského kraje a centrem knihovnických, bibliografických a informačních služeb pro síť veřejných knihoven kraje. Zároveň plní funkci městské knihovny a statutární město Zlín se podílí na jejím financování. Služby poskytuje v Ústřední knihovně, ve čtyřech knihovnách s automatizovaným provozem na Jižních Svazích, Podlesí, Dílech a v Malenovicích a v devíti pobočkách na území města.

 

Kontakt:

Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizace

Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín

Telefon: 573 032 400

E-mail: info@kfbz.cz

www.kfbz.cz

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.