Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně

Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně se věnuje především českému a slovenskému výtvarnému umění a architektuře 19. až 21. století. Spravuje a dále buduje sbírku uměleckých děl, pořádá výstavy, vzdělávací programy a spektrum své činnosti doplňuje o akce propojující různé obory kultury.


Usiluje o to stát se jedinečným místem nevšedního vzdělávání a prostorem pro aktivní setkávaní s uměním. Jedním z podstatných cílů galerie je i stimulace výtvarného života v regionu.

Do 14. budovy 14|15 BAŤOVA INSTITUTU se Krajská galerie výtvarného umění přestěhovala ze svých dosavadních sídel: Domu umění ve Zlíně a Zlínského zámku.

Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně nabízí též možnosti studia sbírkových předmětů a konzultací v oblasti výtvarného umění a architektury či využívání rozsáhlé specializované knihovny a badatelny. V návaznosti na svůj program vydává odborné publikace, mimo jiné čtvrtletník Prostor Zlín.

 

Kontakt:

Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně, příspěvková organizace

Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín

Telefon: 573 032 220

E-mail: info@galeriezlin.cz

www.galeriezlin.cz

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.