O projektu

Zlínský kraj je zřizovatelem tří kulturních institucí (příspěvkových organizací): Krajské knihovny Františka Bartoše, Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně a Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Všechny tři sídlí desítky let v pronajatých budovách bývalé školy, Památníku Tomáše Bati, zámku či bývalé vrátnice továrny, a prostorová i provozní omezení jim neumožňují nabízet návštěvníkům očekávaný standard služeb. Základní činnosti jsou pak prováděny jen omezeně a často v nedůstojných podmínkách. U institucí výstavního typu to má zásadní vliv na jejich atraktivitu a lze říci, že jejich dnešní charakter odpovídá úrovni padesátých let dvacátého století. Mají-li být vizitkou vyspělosti regionu, pak je to stav zcela nepřiměřený. Zlínský kraj aspiruje na to, být na mapě cestovního ruchu výrazným místem, přitom světově významné fenomény své historie uceleně neprezentuje. Nejde jen o široký fenomén baťovský, zasahující ve své civilizační misi snad všechny obory lidské činnosti, ale rovněž o fenomén cestovatelský, filmový a další.

Více informací o projektu naleznete zde

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.